Dodajesz do:
{{publicationProducts.getPublication().title}}
{{product.name}}
Jak dodać

Wytrawne muffiny idealne na obiad!

Sprawdź, jak w szybki sposób odmienić formę podania tych kilku składników!
Wytrawne muffiny idealne na obiad!

Składniki

 - 300 g szpinaku
 - 200 g pieczarek
 - 4 jaja
 - Oliwa z oliwek
 - Starty żółty ser mozzarella (max 1 szklanka)
 - Sól, pieprz
 - Opcjonalnie: cytryna do skropienia pieczarek

Ustaw piekarnik na 190 stopni C

Smażenie

Pieczarki umyj i pokrój w plasterki (lub połówki plastrów). Wsyp na patelnię z rozgrzaną odrobiną oliwy i podsmaż przez chwilę. Jeśli chcesz zachować jasny kolor pieczarek, skrop je sokiem z cytryny. Podsmażone pieczarki przełóż do naczynia, a na patelnię wrzuć umyte liście szpinaku. Dolej odrobinę wody i duś szpinak ok. 4 minuty.

W osobnej misce roztrzep jaja i wymieszaj je z pieczarkami. Dodaj też szpinak i ser, a całość ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem (Uwaga! Muffiny są bardzo delikatne w smaku więc odpowiednie ich przyprawienie jest niezbędne). 

Pieczenie

Przygotowaną masę przełóż do formy na muffiny (np. sylikonowej) i wstaw do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika.
Piecz ok 30 minut. Smacznego!







Skomentuj: